Verhaal van Bridget, Hope & Luck

De Jonge wild cats cattery Wij hebben heel af en toe een nestje heilige birmanen. Zowel moeder als vader zijn getest op FeLV en FIV. De kittens groeien liefdevol op in huis met andere katten, een hond en cavia’s. Ze komen in aanraking met kinderen en veel verschillende mensen. Zo leren ze omgaan met de belangrijke dagelijkse dingen en zijn ze goed gesocialiseerd.

Vanaf 13 weken mogen ze naar een nieuw baasje. Ze zijn dan twee keer ontwormd en twee keer geënt. Uiteraard hebben ze een officiële Mundikat stamboom. Voor de stamboom van Ming Hevimarlo (vader Zamba) zie www.vegetas.nl.

Heeft u de prachtige foto’s van de Birmaanfamilie ook al gezien op FOTOGALERIJ.


Queeny (Stamboom)


Bridget (Stamboom)

Up-date Birmaantjes

Al volgen er voorlopig geen nieuwe Heilige Birmaan kittens in De Jonge Wild Cats Cattery, veel lezers waren toch benieuwd hoe het met de Birmaantjes gaat. Met Queeny, Bridget, Zamba en Solo (zie foto) gaat het prima. Ze kunnen het nog steeds goed vinden met elkaar, zijn levendig, speels en gezond. Bridget heeft het af en toe flink te stellen met haar twee, donkersnoet, zonen Zamba en Solo, want die vinden het leuk haar te pesten. Vlak hierna liggen ze echter alweer dicht tegen elkaar te slapen. Moeder overste, Speedy, houdt goed toezicht op de Birmaantjes. Helaas is Wiske ons op 17-09-2010 ontvallen. Ze had een tumor in haar bekje en het ging toen heel snel. Alle andere katten hebben gepast afscheid genomen van Wiske.

Zamba’s eerste stappen in de sneeuw

Wit, koud, nat, vreemd….niets echt iets waar katten van houden. Mijn buitenkatten blijven het liefst binnen nu. Ook Zamba vond het niet echt geweldig zoals op één van de foto’s duidelijk te zien is. Toch was het ook wel weer spannend en lekker om door het dikke pak sneeuw te banjeren. Het levert ieder geval weer een hoop mooie plaatjes op. Hier voor jullie vast een paar om te zien. Geniet ervan!

GEZELLIGE BEESTENBOEL (3)

Lees nu op Dierennieuws.nl het derde deel in de serie “Gezellige Beestenboel” met de kat Speedy in de hoofdrol.

GEZELLIGE BEESTENBOEL (2)

Op de homepage staat een nu een recentere foto van onze jongste telg Solo. Ietsje groter maar nog steeds zo innemend.

Op DierenNieuws.nl staat nu het tweede deel in de serie “Gezellige Beestenboel”. In deze aflevering wordt de oudste van onze katten voorgesteld en dat is Wiske.

Het leuke van dieren vind ik dat ze allemaal zo’n verschillende karakter hebben. Karaktertrekjes die hun zo speciaal maken…maar ook hun eigenaardigheden (of lees: gebruiksaanwijzing). Het verhaal van Wiske is ook op zijn minst heel apart te noemen; lees maar!

GEZELLIGE BEESTENBOEL

Ik schrijf veel artikelen en columns over (wilde) dieren, natuur- en milieu kwesties, maar eigenlijk is er thuis ook genoeg stof voor leuke verhalen. Dankbaar onderwerp van deze verhalen zijn mijn eigen huisdieren. Tijd voor een serie’tje verhalen over de hond, poezen en cavia’s die van elke dag weer een feest maken. Het is gewoon een “gezellige beestenboel”.

Lees nu het eerste stuk van deze nieuwe serie.

ENERGIE VOOR TIEN EN…. EETLUST VOOR TIEN

Ik heb veel kittens gehad en meegemaakt maar ik geloof niet dat er maar er één was die zoveel energie had als onze Solo nu. Wat hij een erg leuk spelletje vindt (onze benen wat minder) om aan te komen rennen en dan met uitgeslagen nagels via je benen omhoog te klimmen. Au! En van al die activiteiten krijg je ook honger natuurlijk. Nou eet Solo echt alles wat los en vast zit, of hij probeert het. Goed ons bord in de gaten houden dus met etenstijd.

Hij is ook lekker nieuwsgierig ofwel ronduit een bemoeial, maar dat is een beetje Birmaan-eigen. Overal bij willen zijn en lekker in de weg lopen of zitten. Als je het bed verschoond of aan het schoonmaken bent, maar ook dozen en plastic zakken zijn super interessant en ze kruipen er gelijk in. Dure speeltjes zijn niet nodig; ze vermaken zich prima met een kartonnen doos. Een gezellige (beesten)boel dus als alle Birmanen zich om je heen verzamelen en je even mee komen “helpen”.

Bridget is inmiddels geholpen en dat ging allemaal voorspoedig. Ze is nog steeds hetzelfde lieve poesje én fantastische moeder van Solo en Zamba.

MAMMA BRIDGET WORDT GEHOLPEN

Het gaat goed met Solo. Het is inmiddels een gezonde wildebras van drie maanden oud met een (meer dan) gezonde eetlust en altijd zin om te spelen. Net als broer Zamba heeft hij ook interesse in zijn grote familieleden op tv. Met grote ogen kijkt hij naar de naderende tijger. Ja we heten niet voor niets “Wildcats Cattery” en dat is niet omdat we met wilde katten fokken. Integendeel!

Op het moment van schrijven zijn we ons geestelijk aan het voorbereiden op de dag van morgen. Mamma Bridget wordt dan geholpen. Ze heeft genoeg bewezen een keigoeie moeder te zijn en mag nu in alle rust van haar twee zonen Zamba en Solo gaan genieten. Niet meer lijden onder het voortdurende krols-zijn en niet meer uit logeren bij de vader(s) van haar toekomstige kinderen. Ze heeft rust verdiend.

Wij blijven u op de hoogte houden van onze “Gezellige Beestenboel” d.m.v. foto’s en verhalen. Op deze website maar ook in een nieuwe, gelijknamige reeks verhalen op de dierensite Dierennieuws.nl.

GÁÁÁÁÁP

Ik ben nooit zo’n voorstander van foto’s van slapende dieren, maar sommige tafereeltjes zijn toch wel té schattig en daar blijf je van klikken. Alle dieren op een hoop, allerlei combinaties. De komende weken plaats ik nog wel wat meer plaatjes maar ook wat leuke actie shots. En heeft u de mooie kopshot van Solo al gezien op de homepage?

Solo wordt steeds wilder en ondernemender en is een heel ander karaktertje dan zijn 1,5 jaar oude broer Zamba, die wat stoïcijnser is. Solo is veel feller, maar ook weer veel aanhankelijker; ligt graag bij ons of één van de andere dieren te slapen. Solo en Zamba zijn wel dikke vriendjes zoals je op bijgaande foto wel kunt zien. Een prachtig stel wat veel bekijks trekt.

Tijdens het halen van de tweede inenting vielen dierenarts en assistentes weer in katzwijm voor ons “sterretje”. Aan eetlust ontbreekt het hem ook niet, dus hij groeit nog steeds als kool.

INENTING ÉN….BROKJES

Solo heeft zich als dapper kereltje opgesteld toen hij naar de dierenarts moest voor de eerste inenting. Hij was al eens eerder bij de dierenarts geweest, maar toen in het bijzijn van mamma Bridget en een keer met broer Zamba en tante Queeny, maar zo helemaal alleen was het toch wel extra spannend. Eenmaal bij de dierenarts liet hij zich alle aandacht echter welgevallen en van de inenting heeft hij nauwelijks iets gemerkt. Zijn gezondheid en gewicht waren perfect, dus dat is ook prettig om te horen.

Het is grappig om te zien dat Solo qua uiterlijk heel veel op mamma Bridget lijkt, op het kinvlekje na, en broer Zamba lijkt juist veel op pappa Ming, alleen heeft hij juist het kinvlekje van zijn moeder. De twee broers trekken heel veel naar elkaar toe en mogen graag samen spelen én samen slapen. Bridget ligt er ook vaak bij: een hecht gezinnetje.

Eenmaal thuis “betrapte” ik meneertje bij de bak met grote katten brokken, dus stiekum eet hij toch brokjes. Helemaal goed dus. Op naar een nieuwe week!

GROEIEN ALS KOOL

Het is echt noodzaak om bij kittens (bij veel andere dieren net zo) zoveel mogelijk van elke dag te genieten, want wat groeien ze hard. Van Snowy, Queeny maar zelfs ook van Zamba (nog maar krap 1,5 jaar geleden) kan ik me haast niet meer voorstellen dat ze ook zo klein geweest zijn. Gelukkig zijn er dan de foto’s om ons aan die tijd te herinneren, nietwaar?

Het blijft goed gaan met Solo. Hij wordt met de dag speelser en brutaler en is goed zindelijk. De enige zorg is dat hij zijn neus op blijft halen voor brokjes, maar hopelijk trekt dat bij, net als bij de andere katten. Volgende week tijd voor de eerste inenting.

SHOWKWALITEIT?

Daar waar de steeds brutaler en speelser wordende Solo zich totaal niet druk maakt om uiterlijk vertoon, vragen fokkers zich af hoe de aftekening is en of er showkwaliteiten aanwezig zijn. Nu houdt de De Jonge Wildcats Cattery zich (nog) helemaal niet bezig met showen en is het karakter het allerbelangrijkste, maar het is toch leuk om te zien dat er inderdaad showkwaliteiten aanwezig zijn bij onze kleine Solo. Zijn aftekeningen zien er tot nu toe in ieder geval perfect uit en daar waar grote broer Zamba het kleine witte kinvlekje van moeder Bridget geërfd heeft, lijkt dit bij Solo niet het geval te zijn.

Maar we wachten het nog even af voordat we te vroeg juichen. De tekenen zijn ieder geval goed.
Belangrijker is echter dat Solo de weg naar de kattenbak ook helemaal gevonden heeft, ook voor de drolletjes, en hij eet goed, al wil hij nog steeds geen brokjes eten.
Spelen doet hij graag met broer Zamba en dat is wederzijds. Enig om te zien.

Heeft u de prachtige foto’s van de Birmaanfamilie ook al gezien op FOTOGALERIJ.

SOLO: SPEELS EN ALLEMANSVRIEND

Solo is bijna twee maanden oud en groeit uit tot een heerlijk, sociaal ventje. Hij kan het goed vinden met hond Snowy, alle katten maar ook aandacht en gezelschap van mensen kan hij zeer waarderen. Na een tijdje gespeeld te hebben zoekt hij een warme schoot om op te liggen of een warme vacht om tegenaan te liggen.

Het is nog een hele kieskeurige eter maar gelukkig eet hij nu wel meer dan alleen moedermelk. Voor brokjes haalt meneer zijn neus op maar speciale kittenpaté vindt hij heerlijk. Nu nog leren dat die drolletjes toch echt in de kattenbak gelegd moeten worden.

Geniet weer van een paar leuke plaatjes. Met zo’n prachtige katten (én hond) familie blijf je klikken.

SOLO, OP DE TIJGER IN SLAAP VALLEN

Solo is alweer vijf weken oud (10-11-2008) en stapt al aardig door het huis. Heel voorzichtig daagt hij broer Zamba en de andere poezen uit tot een spelletje. Ook bewerkt hij mamma Bridget af en toe “speels” met zijn nageltjes. Voor brokjes, vlees en brinta haalt hij zijn neusje nog op en het liefst drinkt hij nog bij mamma. Na een vermoeiend avontuur mag hij graag tegen de (speelgoed) tijger in slaap vallen. Zeg nou zelf is dit nou niet het toppunt van schattigheid? Kijk ook op de KNUFFELGALERIJ voor wat meer foto’s van Solo en andere kittens/welpen.

Vier weekjes jong en super nieuwsgierig

Solo is alweer vier weken oud en wordt ondernemender. Het is een heel lief en nieuwsgierig mannetje en kan goed overweg met mens en dier. Als je tegen hem praat kijkt hij je heel bewust aan met zijn ronde blauwe oogjes en komt al wiebelend naar je toe gelopen.

Mamma Bridget bepaald op welk plekje die dag gelegen wordt. Ze sleept hem in bed, in of onder de caviakooi of achter de bank. Het is dus elke keer even zoeken geblazen waar ze de kleine man nu weer gebracht heeft. Het is wederom een hele zorgzame en trotse moeder; zo leuk om te zien hoe ze met haar zonen omgaat. Tussendoor heeft ze ook altijd tijd om zoon Zamba te groeten en te likken. Hierbij weer wat aandoenlijke plaatjes van moeder en zoon.

Bridget en Solo-de derde week

OP BEZOEK BIJ DE CAVIA’S

Bridget mag graag bij de cavia’s in de kooi liggen en ze leert het haar zonen ook gelijk. Zamba had ook al op jonge leeftijd kennis gemaakt met de cavia’s, maar nu heeft Bridget ook de nog maar drie weken oude Solo de kooi mee ingenomen. De cavia’s zijn er al helemaal aan gewend. Ze keken eerst voorzichtig om het hoekje van hun “schuilplaats” wie de nieuwkomer was, maar de verschijning van Solo is nu nog niet gelijk angstaanjagend te noemen, zeker niet voor de cavia’s die toch al veel gewend zijn.

Solo liep ook al gelijk geïnteresseerd op ze af en bekeek ze goed. Heel veel nieuwe indrukken heeft hij de laatste week opgedaan, met de oogjes nu wijd open. Verschillende mensen, katten en een hond heeft hij al veel van nabij meegemaakt, maar dit was weer helemaal nieuw voor hem. Goed voor de socialisatie en een mooie kans om weer wat leuke plaatjes te schieten.

Na een dag bij de cavia’s gelegen te hebben keerden moeder en zoon weer terug naar het “eigen nest” om daar vervolgens verder te slapen. Wat een heerlijk leven hebben die katten toch he?

OOGJES OPEN EN KENNISMAKING MET ZAMBA

Op donderdag 16 oktober begonnen de oogjes van Solo al een beetje open te gaan. De nu nog wat kleine spleetjes zullen ongetwijfeld van die mooie blauwe kijkers worden net als die van pa, ma en grote broer Zamba. Zamba (uit het vorige nest van Bridget) komt af en toe kijken hoe het met zijn kleine broertje gaat. Solo moet nog heel wat groeien wil hij net zo’n grote tijger worden als zijn broer. Hij zal ongetwijfeld wel de sealpoint tekening hebben net als pa Ming en broer Zamba. Moeder Bridget is een lilac point.

KITTENS

Op maandag 6 oktober jl., precies een week geleden, werd Solo geboren, het zoontje van Bridget en Ming. Het was een spannende start omdat Bridget niet voldoende melk scheen te hebben om Solo te voeden, dus werd er de eerste dagen flink bijgevoerd. Inmiddels schijnt Bridget het weer zelf af te kunnen, wat natuurlijk alleen maar beter is.

Ze is weer net als de voorgaande keren erg zorgzaam en de kleine hoeft maar een kick te geven of Bridget komt eraan gesneld. Af en toe laat Bridget de zorg aan ons over als ze even de poten wil strekken. Broer Zamba vond het in het begin maar raar maar hij heeft inmiddels kennis gemaakt met zijn broertje en is er erg lief voor. Als Solo wat groter is zullen ze ongetwijfeld flink met elkaar spelen.

HEILIGE BIRMAANPOES BRIDGET BEVALLEN VAN GEZONDE ZOON

Op maandag(middag) 6 oktober 2008 is Bridget opnieuw bevallen van een gezonde zoon. De geboorte verliep weer zeer voorspoedig; de trotse moeder en haar zoontje maken het erg goed.
De vader is opnieuw Gr. Int. Ch. (Groot Int. Kampioen) Ming Hevimarlo van cattery van de Vegetas. Wederom geen groot, maar wel een gezond nest van deze ouders. Als de jonge spruit maar half zo mooi als vader Ming of broer Zamba wordt, is het weer een pracht kerel. Evt. geïnteresseerden in het katertje (met stamboom) kunnen contact opnemen met Cattery De Jonge Wildcats.
Zoals altijd houden wij u via deze website op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen d.m.v. wekelijkse tekst en foto’s.

UPDATE 5 september 2007

Zamba is nu 13 weken oud en hij is al aardig op weg om een grote kater te worden. Dit kun je vooral goed zien op de foto’s waar hij speelt met twee moederloze kittens van 5 weken oud die even bij hem en Bridget op bezoek waren. Zamba vond het maar wat leuk en als een grote broer daagde hij de twee uit tot een spelletje. Een moeders kindje is Zamba nog wel, want hij mag nog steeds graag bij mamma Bridget drinken en zij vindt dat nog steeds prima.

Op het moment van schrijven liggen ze ook weer lekker samen. Bridget is hem stevig aan het likken terwijl Zamba de weg naar de melk alweer gevonden heeft. Blijft prachtig om te zien. Vrijdag krijgt Zamba zijn tweede enting en ook heeft hij al kennis gemaakt met de grote buitenwereld aan een lijntje, samen met Bridget en (oud)tante Queeny.

Zoals iedereen zal snappen is het onmogelijk om moeder en zoon uit elkaar te halen, dus Zamba is een blijvertje. Volgend jaar zal Bridget wellicht weer een nestje krijgen. Hierover zal dan weer alles te lezen zijn op deze website.

KITTENS UP-DATE 16 augustus 2007

Zamba heeft zijn eerste enting goed doorstaan. Vanaf het moment dat ik hem in de kattenmand deed tot het moment dat hij er hier weer uitkwam en door de dames (mamma) Bridget en (oudtante) Queeny weer verwelkomd werd, was het een groot avontuur voor de kleine man. Hij vond alles even leuk en spannend en haalde regelmatig speels met zijn pootjes door de openingen in de kattenmand. Bij de dierenarts had hij gelijk een heleboel nieuwe fans. “Wat een knapperdje!” werd er regelmatig geroepen. Charmant als hij is liet hij zich graag uit de kattenmand tillen en even knuffelen. Tijdens het onderzoek bleef hij ook spelen. Alleen toen de naald in zijn kleine lijfje ging schrok hij even zo van “wat is dat nu?” maar dat was dan ook de enige reactie die hij gaf. Gelukkig ook geen na-effecten dus eenmaal thuis ging hij, na een hapje vlees, weer gewoon door met spelen!

Bijgaand weer 4 nieuwe plaatjes van de 9,5 jaar oude Zamba en ook samen met zijn vriendin Michelle de Jonge. Twee “fotomodellen” om prettig mee te werken! ;-))


8 augustus 2007:

Zamba is bijna 9 weken, dus het is bijna tijd voor zijn eerste prikje. Heb net meegemaakt hoe van slag twee andere kittens van dezelfde leeftijd waren na hun eerste prikje, dus dat zal nog wat worden. Maar goed dat hij het nog niet weet.

Zijn stamboom is nu ook binnen, dus hij is nu echt officeel: Zamba de Jonge Wildcats.

Op het moment dat ik dit schrijf rent en vliegt hij weer als een “dolle stier” door het huis. Hij heeft enorm veel energie en is altijd een opgewekt manneke. Wel een hele kieskeurige eter en daar krijg ik wel eens een punthoofd van, maar dat is vrij normaal bij heilige birmanen, of bij raskatten in het algemeen. Een stel verwende nesten dat zijn het! Maar wij werken er net zo hard en net zo lief aan mee! ;-))

Lekker een hapje Kaas…. 😉

TIJGERS KIJKEN Zamba vond het heel interessant om samen met het vrouwtje naar zijn grote familieleden te kijken in het tv programma “Sita’s Story” (De tijgers van Bandhavgarh) zoals je op deze leuke foto’s kunt zien. Hij wilde wel eens zien waar “de baasjes” dit jaar de vakantie gaan doorbrengen. Meer nieuws hierover op de nieuwspagina.

Zamba is nu 6 weken oud en hij leidt een onbezorgd leventje: spelen, eten, op verkenning uit, mamma “pesten”, knuffelen en natuurlijk veel slapen! Zoals een (jong) kattenleven hoort te zijn dus!

Fotopagina EEN GROOT AVONTUUR 17 juli 2007: Zoals jullie op de bijgaande selectie foto’s kunnen zien is het verkennen van alle plekjes in het huis en in de ren op het balkon voor Zamba één groot avontuur!

Hij is nu 5 weken oud en zo’n lief, sociaal katertje. Je kan al steeds beter de sealpoint tekening waarnemen. Vooral zijn koppie kleurt steeds donkerder. Hij klautert al overal op, zoals op de bank. Dit gaat niet altijd met een prettig geluid gepaart (namelijk het krassen van zijn nageltjes) maar het zorgt wel voor hilarische momenten. Van de bank afspringen was in eerste instantie moeilijker dan erop klauteren. Maar daar had kleine Zamba al gauw iets op gevonden. Als Snowy eronder lag sprong hij gewoon pontificaal bovenop hem. Een zachte landing voor Zamba maar een grote schok voor Snowy die net lekker lag te slapen. Het was wel een heel grappig gezicht.

Kinderen, honden, cavia’s, katten….en “tijgers”. Niets is veilig voor de kleine man. Heel onbevangen loopt hij overal op af. Dat gaat meestal goed. Heel af en toe geeft Speedy (een al wat oudere kattendame) hem een terechtwijzing. Sindsdien heeft hij wel heel veel ontzag voor haar. Maar hij mag wel rustig naast haar zitten of slapen (zie foto).

Vlees, brokjes en brinta gaan er bij hem al goed in. Nu nog de poepjes op de bak i.p.v. voor de deur en dan gaat het helemaal perfect.

Zamba is inmiddels alweer 4 weken en hij rent en vliegt al door het huis op zoek naar avontuur en naar maatjes om mee te spelen. Die heeft hij naast zijn mamma Bridget gevonden in hond Snowy. Zaterdagochtend hoorde ik ineens een zacht stemmetje naast mijn bed en ik zag Zamba. Hij was helemaal nat, dus ik dacht dat hij misschien in de waterbak gevallen was. Na hem drooggemaakt te hebben kwam hij gezellig tussen ons in liggen. Na eerst nog wat gespeeld te hebben kwam Bridget er ook bij en vielen ze lief samen in slaap. De dag erna heeft hij weer flink lopen spelen met Snowy en toen was hij weer kletsnat. Hij was dus duidelijk niet in de waterbak gevallen maar afgelebberd door zijn hondenvriendje.

De spelletjes met Bridget gaan er ook hard aan toe. Zij lijkt af en toe zelf nog wel een kitten, zoals ze Zamba loopt uit te dagen. De andere katten (Queeny en Speedy) moeten nog een beetje wennen maar ze vinden hem al wel heel interessant.

Kortom, de socialisatiefase is nu echt begonnen. Brokjes en vlees wil hij nog niet, maar wel een hapje Brinta, en hij knabbelt aan het kattengrit, waar ik dan weer niet zo blij mee ben.

Hierbij wat plaatjes van de speelse en ondernemende Zamba! Zamba is nu 3,5 week oud (3 juli 2007)

Hij wordt steeds ondernemender en speelser. Hij daagt mamma Bridget steeds vaker uit voor een wild spelletje, waarbij hij flink met zijn nageltjes in het rond slaat (au!). Bridget roept hem dan goed tot de orde en neemt hem daarbij stevig in de houdgreep. Laat de opvoeding van Zamba maar aan haar over, dan komt het helemaal goed. Snowy, een nieuwsgierige en af en toe wat opdringerige westie, kreeg ook al een tik op zijn neus, toen hij té dichtbij kwam. Niets mooiers als een opbloeiende vriendschap tussen kat en hond. Bijgaand weer wat nieuwe plaatjes van het vertederende manneke en volgende week weer meer nieuws.

ZAMBA ZET ZIJN EERSTE STAPJES

Na ruim twee weken (25 juni 2007) is Zamba al een echt klein poesje. Hij kijkt al steeds helderder in het rond met zijn donkerblauwe oogjes. Ook zet hij al zijn eerste stapjes buiten het nest uiteraard onder het toeziende oog van moeder Bridget die het allemaal nog een beetje eng vindt. Het is een heel beschermend moedertje en ze laat iedereen goed merken dat het “haar kind” is en van niemand anders. Iedereen mag haar en kleine Zamba aaien maar ze houdt wel beschermend haar pootje over hem heen want stel je voor dat je hem weg wil pakken. Prachtig om te zien en zoals jullie kunnen zien blijft het ook prachtig om het vast te leggen, dus geniet maar van de laatste plaatjes van moeder en zoon.

OOGJES GAAN OPEN

Vanavond (zondag 17 juni) is Zamba weer een stapje verder in zijn kattenleventje. De oogjes beginnen open te gaan. Vanochtend zaten ze nog dicht en vanavond was één oogje al aardig open en de tweede begint. Hij reageert gelijk meer op allerlei dingen. Zijn gewicht gaat ook mooi in stijgende lijn. Iets moeilijker te wegen omdat hij steeds beweeglijker wordt en bij elke “kick” komt mamma Bridget zich ermee bemoeien (zoals het een goede moeder betaamt), maar de 235 gram heeft hij inmiddels wel gehaald. Er beloven nog mooie weken aan te komen!

Liefhebbers die sealpoint katertje Zamba een “gouden mandje” kunnen en willen geven (over 13 weken) kunnen contact met mij opnemen via info@wildcatsmagazine.nl of 06-16798553


Zoals jullie al konden lezen zijn Bridget (van de Simona’s) en Ming (Hevimarlo) op vrijdag 9 juni trotse ouders geworden van zoon Zamba (de Jonge Wild Cats). Het gaat prima met moeder en zoon. Zamba is inmiddels al flink aangekomen en bij de laatste keer wegen gaf de weegschaal maar liefst 154 gram aan. Bridget is helemaal in haar nopjes. Ze voelt zich sowieso helemaal happy. Tijdens de zwangerschap was ze ook vol energie, heel vrolijk en ze at (voor tien). Zelfs een paar minuten voor de bevalling heeft ze nog lekker geschranst en die hele dag liep ze nog door het huis te huppelen. De bevalling verliep ook heel goed. Ze heeft de kleine letterlijk en figuurlijk “uitgepoept”. Eerst kwamen er twee drolletjes en daarna lag er ineens een mooie wolk van een kitten. Het was zo’n wereld van verschil met haar eerste bevalling maar inmiddels is duidelijk geworden dat ze toen gewoon niet goed in haar vel zat door een virus. Of het zo gelopen is door het virus of dat het virus veroorzaakt werd omdat er iets niet goed was met de kittens (toen vier!) zullen we nooit te weten komen. Maar dat is verleden tijd. Nu is er Zamba en dit is puur genieten!

Echte liefhebbers die Zamba graag een gouden mandje kunnen en willen bieden kunnen via deze website contact met mij opnemen.

Geniet maar van de nieuwe foto’s (ook nog een plaatje van mooie vader Ming) en binnenkort uiteraard meer nieuws en foto’s!

BRIDGET BEVALLEN VAN GEZONDE ZOON!

Vrijdagnacht ( 9 juni 2007) om 01.35 uur is Bridget bevallen van een kerngezonde zoon. Hij woog bij geboorte 102 gram en is dus een stevig kereltje. De bevalling liep zeer voorspoedig en moeder en zoon maken het uitstekend.

Felicitaties gaan natuurlijk ook naar vader Ming! Als het kereltje (ook) op zijn vader gaat lijken wordt het zeker een pracht kerel!

Hartstikke bedankt ook Inanna en Piet van cattery van de Vegetas voor jullie oprechte medeleven en het geloof in Bridget dat het dit keer goed zou gaan!

Hierbij vast wat foto’s maar we houden jullie uiteraard op de hoogte. Nog een leuk nieuwtje is dat wij vanaf 5 juni jl. officieel heten: Cattery de Jonge Wild Cats.

BRIDGET EN MING. NIEUWE KANS OP GELUK

Op 1 april 2007 (néé het is geen grap!) heeft Bridget kennis gemaakt met haar nieuwe geliefde: Ming. Na een voorzichtige kennismaking kwam het nog dezelfde dag tot een aantal paringen. Op bijgaande foto’s zie je sealpointkater Ming, de allereerste kennismaking tussen Bridget en Ming en het bewijs: de paring.

Na een verdrietige en teleurstellende eerste bevalling van Bridget en de gebeurtenissen daarom heen, hebben we er nu vertrouwen in dat het goed zal gaan. Ondanks het grote verdriet was het een harde maar goede leerschool. Bridget was er weer klaar voor en ik gun haar van harte het plezier van een nestje met mooie kittens en de zorg daarvoor. Houd deze site in de gaten voor de verdere ontwikkelingen.

Eigenlijk zou op deze plek nu een vrolijke geboorteaankondiging moeten staan. Heilige Birmaan poes Bridget is op donderdag 14 september jl. wel bevallen, maar de gebeurtenissen waren verre van vrolijk. Door een virus aanwezig bij de moeder verliep de bevalling alles behalve voorspoedig en twee van de vier kittens werden helaas dood geboren. De andere twee kittens, poesje Hope en katertje Luck, zijn d.m.v. een keizersnede ter wereld gekomen. De wachttijd voor de operatie werd benut om Bridget nog even aan een infuus te leggen, zodat ze nog een beetje op kracht kon komen. Een keizersnede is niet alleen riskant voor de kittens maar vooral ook voor de moederpoes. Vandaar dat de artsen hier in eerste instantie geen voorstanders van waren en eerst wilden kijken of het nog op de natuurlijke manier kon.

Hope en Luck zijn nog een paar dagen bij ons geweest (zie foto’s) maar waren al zwak bij de geboorte. Het virus van de moeder heeft ook zijn uitwerking op de kittens gehad. Het was een moeilijke tijd, waarin je niet alleen veel over de dieren leert maar ook over de mensen om je heen. Via deze weg wil ik de mensen bedanken die me in deze tijd onvoorwaardelijk gesteund hebben en voor de vele mooie reacties die ik mocht ontvangen via deze site. Het belangrijkste is dat Bridget weer helemaal de oude is. Ze is erg vrolijk en aanhankelijk en naar de andere katten toe weer erg speels! Ze lijkt haast opgelucht dat het allemaal weer voorbij is!

Een harde leerschool, maar hopelijk in de toekomst wel een vrolijke aankondiging van een nestje. Houdt deze site dus goed in de gaten. Ter nagedachtenis aan Hope, Luck en de twee doodgeboren kittens.

Bridget, lilac point, en Jesse, Sealpoint, konden het gelijk goed vinden. Mooie Jesse is de vader van de pasgeboren kittens van Bridget: Hope en Luck.Bridget Bridget, Hope & Luck Hope & Luck Bridget, Hope & Luck

close
Facebook IconYouTube IconTwitter Icon